Носителят на Купата на България "Локомотив" (Пловдив) спечели ново отличие, триумфирайки със суперкупата на страната. Черно-белите надвиха шампиона "Лудогорец"с 1:0 в Разград.

В герой за "Локомотив" се превърна Димитър Илиев, който вкара единственото попадение в последните минути.

Това е втора Суперкупа на България в историята на "Локомотив", който спечели отличието и през 2004 г. Преди година пловдивският тим загуби мача за трофея, именно от "Лудогорец".

В рамките на 90-те минути черно-белите бяха по-убедителни и имаха много повече положения от шампионите. "Лудогорец" подходи плахо и не успя да впечатли през първото полувреме.

В 65-ата минута "Лудогорец" остана и с човек по-малко, заради удар без топка на Джордан Икоко срещу играч на "Локомотив". Това се случи при спряна игра и реферът Волен Чинков изгони защитника на шампионите.

Това даде инициативата на тима от Пловдив, който създаде много положения и притисна шампионите. Защитата в зелено издържаше и нещата отиваха към нулево равенство в редовното време и евентуални дузпи.

В 89-ата минута Бирсент Карагарен отклони хитро топката към Димитър Илиев, а капитанът на "Локомотив" стреля от въздуха без забавяне, с което не остави шансове на Ренан - 0:1.

До края времето беше малко, за да може "Лудогорец" да вкара гол.

Дневник