"Фулъм" се завърна във Висшата лига след вълнуващ триумф на "Уембли". Лондончани се наложиха с 2:1 след продължения срещу "Брентфорд" в плейофа, определил последния отбор, който се изкачва от Чемпиъншип.

В герой се превърна бранителят Джо Брайън, вкарал и двата гола за успеха.

Той даде преднина на отбора си в края на първата част от продължението, като изненада неподготвения вратар на съперника от фаул, а в 117-ата минута удвои след двойно подаване. "Брентфорд" отговори в третата минута от добавеното време на продълженията с гол с глава на Хенрик Далсгаард, но не можа да направи повече.

Развоят е разочароващ за "пчеличките", търсещи първо изкачване в елита от 1947 г. Те станаха най-резултатният отбор с 80 гола в редовния сезон, но домакинска загуба от "Барнзли" в последния кръг им попречи да си осигурят директно класиране за Висшата лига.

"Не съм аз героят. Абсолютно всички го направихме заедно през целия сезон. Беше напълно невероятно", каза Брайън в разгара на празненствата на празния "Уембли". "Фулъм" съумя да се върне във Висшата лига още в първата година след изпадането си.

Лондончани спечелиха двубоя на милионите, както е определян плейофът в Чемпиъншип, защото носи на победителя над 100 млн. паунда, гарантирани от участието във Висшата лига. В елита се завърнаха още "Лийдс" и "Уест бромич".

Дневник