Започващото в петък първенство на Първа лига може да бъде спряно временно при масово заразяване с COVID-19 в отборите, обяви БФС в съобщение до клубовете. Това се отнася и за Втора лига, а централата съобщи обстоятелствата, при които ще предприеме тази мярка, както и за отлагане на един двубой при установяване на позитивни.

Въпросните правила се приемат по предложение на Медицинската комисия към БФС:

"Футболна среща от професионалния футбол може да бъде отлагана при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в един от двата отбора, участници в съответната футболна среща.

Първенството може да бъде прекратено временно при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 5 (пет) клуба от Първа професионална лига и при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 7 (седем) клуба от Втора професионална лига."

След кратка пауза професионалният футбол се завръща с мача ЦСКА 1948 - ЦСКА-София в петък на националния стадион.

Вчера със заповед на министъра на здравеопазването публиката по стадионите беше върната - при заемане на местата до 30 процента от капацитета на всеки стадион. Това стана след среща при премиера Бойко Борисов и призиви от страна на агитките на ЦСКА-София и "Левски".

В края на миналия сезон COVID-19 удари доста клубове от Първа и Втора лига. Най-много бяха случаите в "Черно море" и "Локомотив" (Пловдив).

Клуб Z