Актьорът ще се снима във филм, който ще търси отговор на въпроса защо акулите нападат хората все по-често.

Медиите научиха, че австралийският актьор Крис Хемсуърт, който спечели световна слава след като игра Тор в блокбъстърите на Marvel, ще участва в документалния филм на National Geographic „Shark Beach”, съобщи РИА Новости.

Според медията, заедно с морски биолози, сърфисти и природозащитници, той ще трябва да открие защо атаките на акули срещу хората са станали по-чести през последните години и как това може да се предотврати.

“Прекарах по-голямата част от живота си близо до океана, живеейки с акулите практически рамо до рамо. Но напоследък мнозина се притесняват от прекомерната им активност. Много е важно да уважаваме акулите. Нашите океани зависят от тези суперхищници и тяхното биоразнообразие е важно за екосистемата. Но ние също трябва да се научим да се защитаваме. Това е основната цел на участието ми в „Shark Beach”, коментира Хемсуърт.

Очаква се да видим актьорът да се гмурка с различни видове акули, за да научи навиците им. Крис Хемсуърт също ще демонстрира технологии, предназначени да защитават както хората, така и акулите.

Премиерата на филма е предвидена през 2021 година. /БГНЕС