Клубовете във Висшата лига гласуваха броят на смените по време на мачовете да остане три, вместо изпробваният при доиграването на сезона пет. Това се случва на среща между участниците за новия сезон 2020-21.

Правилото за пет смени беше въведено за доиграването на шампионата на Англия след прекъсването заради коронавируса COVID-19. Причината беше липсата на подготовка на отборите и големия брой контузии.

Всички 20 клуба са стигнали до заключение, че увеличаването на смените до пет дава ненужно предимство на по-големите отбори, които разполагат с балансирани състави.

Друга съществена промяна е прилагането на системата за видеоповторения (VAR) с пълно съответствие VAR протокола на ФИФА. За Англия промяната ще се отнася, че съдиите вече ще гледат положенията на монитор до терена, а не както досега да разчитат на колегите си, отговорни за технологията.

Правилото за пет смени остава налично в турнирите под егидата на ФИФА, така че международните надпревари през 2021 г., като европейското първенство и Копа Америка ще могат да се възползват от него.

Дневник