29-и пореден ден продължават протестите в страната. В Ловешко протестиращи блокираха движението на пътя София - Варна в района на пътен възел "Абланица" край града.

В столицата хората се събраха в пространството между Президентството и Министерския съвет. В София блокадата от палатковите лагери продължава на Орлов мост и пред Ректората на Софийския университет "Свети Климент Охридски".

Исканията остават - оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Хората настояват за въвеждане на дистанционно и на машинно гласуване, както и свикване на Велико Народно събрание за промени в Конституцията.

Пред фонтана на президентството прави впечатление една солидна табела с надпис: "Български свободен уличен университет за справедливост, честност и просперитет, който предлага обучение по машинно гласуване и интелигентни изборни системи, активна защита на социалните права на гражданите, технически интелект, ай-ти умения и способности".

Протест има и в центъра на Пловдив. Недоволните граждани се готвят да затворят 4 от най- важните кръстовища в града. Това налага реорганизация на градския транспорт. 19 автобусни линии ще се движат по променен маршрут. По данни на полицията има сигнали, че тази вечер ще бъдат разпънати палаткови лагери.

В Ловешко протестиращи блокираха движението на пътя София - Варна в района на пътен възел "Абланица" край града. Те настояват за оставките на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Седми ден остава палатковият лагер на републиканския път Стара Загора - Хасково в района на летището. Протестиращите настояват пред Областното пътно управление да получат разрешение за автошествие по "детелината" на магистрала "Тракия". Тази вечер ще има нов "Оставка фест" и нов телемост с участници в демонстрациите в София.

Протестиращи се събраха вече и пред сградата на Общината в Бургас. Предварително заявеното им намерение е да тръгнат по централната улица "Александровска" и да блокират временно кръстовището на улиците "Сан Стефано" и "Стефан Стамболов".

Антиправителственият протест в Русе тази вечер използва изразните средства на изкуството - с изложба от карикатури на властта и изпълнения на млада рок банда.

Дир.бг