В 4 часа тази сутрин жандармерия и полиция щурмуваха палатковите лагери, разположени на ключови места в столицата, като се стигна и до сблъсъци.

За акцията свидетелстват видеоклипове, разпространявани от неформалните лидери на протеста Отровното трио и Боец.

Има и задържани, като по непотвърдена информация един от тях е Арман Бабикян - част от "триото".

    "Арман Бабикян е арестуван и отведен в 1-во районно управление - София. Жандармерията е в трите лагера. Има и други задържани. Идвайте към една от точките или пред 1-во районно", написаха от "триото" във фейсбук страницата си.

Полицията е отцепила района на Орлов мост, а разположените палатки, дивани, дюшеци и пр. - изнесени. Палатките, разположени до сградата на президентството, вече са преместени на близкия тротоар, пише и БТА. Подобна е ситуацията на СУ, където протестните палатки на "Системата ни убива" също са преместени на тротоара пред Ректората. Полицията не допуска протестиращите на пътното платно.

Пред 1-во РПУ в вече се събират хора, за да изразят недоволство. Там вече са Николай Хаджигенов от Отровното трио, Мая Манолова и Георги Георгиев от Боец. Хаджигенов определи арестите на основание неспазване на полицейско разпореждане като незаконни и обяви, че като адвокат ще защитава всички задържани.

От МВР посочват, цитирани от БТА, че уважават и гарантират правото на гражданите да протестират мирно в защита на своите права. Това обаче не трябва да става с цената на грубо нарушаване на правата на жителите на страната. От ведомството призоваха както протестиращите, така и всички останали граждани, които не подкрепят протестите, да спазват Конституцията и законите на страната.

Клуб Z