Още два пожара са гасили огнеборци вчера, тръгнали след искри от спирачки на преминаващ влак. Към 13:50 часа е приет сигнал за пожар на жп гарата в село Златна нива, обхванал площ от около 6 000 кв. м. На място шуменските огнеборци установили, че горят траверси. Унищожени са 24 броя. 

Три къщи са спасени от опожаряване след пожар край жп линията в село Каменяк. Сигнал за пожар в сухи треви е подаден в 17,33 ч. в дежурната част на РДПБЗН-Шумен. По пътя огнеборците получили информация, че пламъците са тръгнали към близките къщи, поради силен вятър.

Към мястото са насочени още два екипа от Шумен и Нови пазар. 11 огнеборци са гасили пожара до локализиране на огъня, който обхванал около 20 декара. Нанесени са значителни материални щети на две къщи и прилежащите им пристройки. Пламъците тръгнали от жп релсите след преминаване на влак, разпространили се по тревните площи и обхванали двете къщи на ул. “Ален мак“. Пострадали няма. Образувано е досъдебно производство за палеж по непредпазливост.

След небрежност при боравене с открит огън възникнал вчера и пожар в лешникова градина в землището на с. Омарчево. Каолиновските огнеборци погасили пламъците с  3 тона вода, но огънят унищожил 1500 кв.м. насаждения, спасени са около 500 кв. м от лешниковите насаждения.

Общо огнеборците вчера са реагирали на 15 сигнала. Гасили са още отпадъци в село Ивански, сухи треви в землището на село Царев брод, отпадъци в землището на село Черноглавци зад стопанския двор, пожар в сухи треви в землището на село Мостич, село Риш и между село Златна нива и град Плиска. За гасенето на всички пожари са ползвани 48 тона вода.

ШУМ.БГ