ЦСКА 1948" и ЦСКА не успяха да се победят, завършвайки 2:2 в първия мач за новия сезон 2020-21 в Първа лига. Дербито между двата отбора предложи много емоции, четири гола, положения и още куп пропуски.

Новакът в елита поведе с 2:0 и можеше да сътвори голямата изненада на старта на сезона, но се пречупи.

Тимът на Красимир Балъков поведе с попадения на Мартин Камбуров в 19-ата и Даниел Младенов в 33-ата минута. ЦСКА стигна до точката с голове на Валентин Антов в продължението на първата част и Алу Соу в 52-ата минута.

Съставът на Стамен Белчев имаше по-чистите положения, след като направи силно второ полувреме, но не успя да ги реализира. "ЦСКА 1948" имаше два точни удара, като и с двата успя да се разпише.

ЦСКА започна по-активно срещата, но не успя да се възползва от по-голямото притежание на топката, което имаше. Вместо това дебютантът в Първа лига успя да открие резултата след хубава атака още в 19-ата минута.

Новият сезон в Първа лига започна със зрелищно равенство между "ЦСКА 1948" и ЦСКА

© LAP.BG


Галин Иванов напредна отляво, пусна към Васил Шопов, а той продължи за Мартин Камбуров. Ветеранът изпревари Петър Занев и с шпагат засече топката в мрежата на ЦСКА - 1:0.

Попадението беше 238-о за централния нападател в елита на българския футбол. С това Камбуров вече е на 15 гола от рекорда на Петър Жеков за реализатор №1. Камбуров вкарва за седми различен клуб в елита в кариерата си.

Голът на "ЦСКА 1948" стъписа съперника и футболистите на Стамен Белчев така и не успяха да стабилизират играта си. Единственият шанс, който се откри пред тях беше пропуск на Али Соу с глава от около пет метра.

В 33-ата минута след грешка в защитата на ЦСКА новакът в Първа лига вкара втори гол. Шопов отново стана асистент, а този път точен беше Даниел Младенов.

В края на първата част ЦСКА успя да намали с гол на Валентин Антов. Централният защитник засече подаване от влезлия принудително Ахмед Ахмедов.

След паузата ЦСКА вдигна оборотите и притисна домакините. Това даде резултат и в 52-ата минута резултатът вече беше равен. Ахмедов се отчете с втора асистенция, извеждайки Али Соу, а той не сгреши с мощен удар с левия крак - 2:2.

Последваха силни минути за ЦСКА, който обсади вратата на "ЦСКА 1948". Това принуди Красимир Балъков да върне тима си в отбрана и да направи промени, опитвайки да задържи равенството.

Веднъж бранител в червено изчисти пред голлинията, а още няколко пъти се стигаше до разбърквания или спасявания на вратаря Даниел Наумов.

В последните минути домакините също имаха две възможности, при първата Галин Иванов се размина с топката, а при втората Ивайло Климентов стреля много неточно.

Дневник