"Манчестър сити" и "Лион" са четвъртфиналисти в Шампионската лига, класирайки се за финалната осмица в турнира. Двата тима елиминираха от надпреварата два от големите фаворити за отличието - "Реал" (Мадрид) и "Ювентус".

Двата мача поставиха началото на доиграването в Шампионската лига след пауза от близо пет месеца.

"Сити" надви "Реал" за втори пореден път, като се наложи с 2:1 на своя стадион "Етихад". Тимът на Пеп Гуардиола победи испанския шампион със същия резултат и през март в Мадрид.

"Лион" загуби гостуването си на "Ювентус" с 1:2, но попадението на чужд терен се оказа много важно за състава на Руди Гарсия, изпращайки го сред най-добрите осем. За "Ювентус" отпадането е равносилно на провал, като силно представяне в Шампионската лига беше целта пред отбора на Маурицио Сари.

В четвъртфиналите "Сити" ще се изправи именно срещу "Лион".

В Манчестър "Сити" беше по-добрият отбор и се възползва напълно от проблемите, които имаше "Реал". Испанският тим беше без капитана си Серхио Рамос, което повлия на представянето му в защита.

Още в деветата минута "гражданите" поведоха Рафаел Варан загуби елементарно топката близо до наказателното поле. Габриел Жезуш му я отне, подаде към Рахим Стърлинг и английският национал не сгреши от седем метра.

До почивката "Сити" направи няколко пропуска и в 28-ата минута получи гол в своята мрежа. Родриго центрира хубаво от крайната линия и Карим Бензема реализира с глава.

През втората част тимът на Гуардиола контролираше срещата. "Сити" не даде шансове на "Реал" да си помисли за нещо сериозно, като го ограничи до един точен удар. В 68-ата минута Варан направи втора груба грешка. Жезуш се възползва, като излезе сам срещу вратаря и го прехвърли.

В другия мач от програмата "Ювентус" трябваше да навакса изоставане от 0:1 след първия двубой. В Торино "бианконерите" започнаха зле и още в 12-ата минута изоставаха в резултата.

При спорни обстоятелства "Лион" получи право да изпълни дузпа, която капитанът Мемфис Депай превърна в гол.

В края на първото полувреме реферът Феликс Цвайер даде втора спорна дузпа. Той видя игра с ръка на Депай при удар на Кристиано Роналдо. Португалецът застана зад топката и реализира - 1:1.

Отново Роналдо беше точен в 60-ата минута след мощен удар с левия крак.

Това обаче се оказа недостатъчно за италианския тим, който до края не успя да материализира натиска си в трети гол.

Дневник