Шампионът в последните девет сезона "Лудогорец" загуби тежко с 1:3 гостуването си на "Ботев" (Враца) първият си мач за новия сезон. Тимът от Разград изигра много слаб мач, като срещна вдъхновен отбор срещу себе си.

Тимът от Враца стигна до успеха с голове на Валери Домовчийски, Даниел Генов и Петър Атанасов. За "Лудогорец" точен беше Каули Оливейра.

Освен, че беше надигран от "Ботев", "Лудогорец" трябваше да се справя и с човек по-малко близо 60 минути заради изгонване на Светослав Дяков.

"Лудогорец" беше на крачка от най-тежката си загуба в Първа лига. Това стана едва седмият мач в историята на клуба в елита, в който получава три или повече гола. Също така за четвърти път в историята си "Лудогорец" се препъва на старта на сезона, при това като гост.

В трети пореден официален мач шампионите не успяват да спечелят. Те загубиха от "Славия" в последния кръг от миналия сезон, след като отстъпиха и на "Локомотив" (Пловдив) в срещата за Суперкупата на България. В трите мача "Лудогорец" отбеляза едва два гола, а това засилва напрежението около треньора Павел Върба.


Шампионите започнаха колебливо, като в първите минути имаха шанс, че не изоставаха в резултата. В седмата минута след центриране към Петър Атанасов Драгош Григоре се намеси и изби. Седем по-късно Георги Терзиев можеше да си отбележи автогол при опит да изчисти.

Единственият шанс за "Лудогорец" се откри при удар на новото попълнение Бернард Текпетей.

Постепенно "Ботев" играеше по-уверено на тежкия терен, а "Лудогорец" тежко се нагаждаше към действията на домакините. Играта беше агресивна и от двете страни, което доведе до няколко жълти картона.

В 33-ата минута "Лудогорец" остана с човек по-малко, след като капитанът Светослав Дяков беше изгонен. Халфът получи втори жълт картон след своя грешка и задържане на Даниел Генов.

Четири минути, след като останаха с човек повече футболистите от Враца можеха да открият, но удар на Валери Домовчийски рикошира в гърба на Георги Терзиев.

Все пак в 43-ата минута "Ботев" поведе. Даниел Генов напредна отдясно, центрира към Домовчийски и централният нападател не сгреши, стреляйки с глава - 1:0.

Второто полувреме продължи с по-активна игра от страна на домакините и само две минути след подновяването на играта "Ботев" удвои аванса си. Това се случи след корнер, при който Аласан Ндиай надскочи бранител в бяло, вратарят Ренан отби топката, но тя стигна в Даниел Генов.

Фланговият нападател стреля без да се бави и реализира втори гол.

С напредване на времето "Лудогорец" така и не успя да притисне "Ботев", като в по-големи периоди се защитаваше, а численото предимство изигра голяма роля. Врачани удариха и греда, а в 82-ата минута стигнаха до трети гол.

Негов автор стана Петър Атанасов след лоша намеса на Ренан.

Дневник