"Лудогорец" е загубил заслужено на старта на новия сезон и няма оправдание. Това каза треньорът на шампионите Павел Върба след поражението от "Ботев" (Враца) в събота вечер. Тимът от Разград отстъпи с 1:3, след като беше надигран тотално.

"Лош старт на сезона. Началото на мача подсказваше, че не започнахме добре, дадохме инициативата на домакините. И червеният картон повлия, но според мен и без него домакините заслужено спечелиха. Играхме слабо в този мач. Аз не съм подценил никого, домакините бяха достатъчно настоятелни", коментира Върба след срещата.

Двубоят се игра при проливен дъжд, но чешкият специалист отказа да се оправдае със състоянието на терена. Върба разкритикува Светослав Дяков, който си изкара червен картон още в 33-ата минута.

"Няма ли дисциплина, няма как да има успехи, трябва да обърнем внимание на този елемент. Не е нормално в последните три мача да получим три червени картона и да играем толкова време с намален състав", добави Върба.

"Проблемът в атаката е очевиден, може би играчите трябва да са по-активни в предни позиции. Не знам дали това е криза, но резултатите в момента са лоши. Не сме никак доволни в момента и ще гледаме как ще излезем от това положение".

Дневник