Лудогорец" ще играе с черногорския "Будучност" в първия предварителен кръг на Шампионската лига. Това отреди тегленият жребий в централата на УЕФА в Нион.

Победителят ще се определи в една среща, която ще се играе в Подгорица. Двубоят ще бъде на 18 или 19 август.

"Лудогорец", който спечели титлата за девета поредна година, се цели във влизане в груповата фаза на Шампионската лига или Лига Европа. Българският първенец започна неубедително новия сезон, губейки мача за Суперкупата на България, както и гостуването си от първия кръг в Първа лига на "Ботев" (Враца) с 1:3.

До момента в историята си "Лудогорец" е срещал един черногорски тим. Това се случи през сезон 2016-17, когато във втория предварителен кръг на Шампионската лига отстрани с общ резултат 5:0 "Младост" (Подгорица).

"Будучност" е воден от сръбския специалист Младен Милинкович. Тимът е съставен предимно от черногорски играчки, двама сърби и един гръцки футболист. През лятната пауза "Будучност" е осъществил три трансфера, все на свободни агенти.

В понеделник предстои жребият за квалификациите в Лига Европа, където България ще бъде представена от "Локомотив" (Пловдив), ЦСКА и "Славия".

Дневник