Над 60 служители на пожарната в Шумен и много доброволци гасят голям пожар в гората  над кв. "Дивдядово".

"Пожарът е на голяма площ, но няма опасност за населението и кв. "Дивдядово". Всичките ни налични сили са включени в акцията", каза за ШУМ.БГ комисар Иван Иванов, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Шумен

В гасенето са се включили и голям брой жители на кв. "Дивдядово" и шуменци, около 30 горски служители и Доброволно формирование към община Шумен. Стихията е обхванала, както борова гора, така и по-ниските тревни площи.

От полицията уточниха, че обстановката все още е усложнена, защото освен този на територията на областта, пожарникари гасят два пожара в Каолиново и един в Смядово -  и трите са горски.

Към момента има данни за една засегната вила над "Дивдядово", като пострадали няма.

Според пресцентъра на полицията, сигнал за произшествието е приет в 11,28 часа. Помощ в гасенето оказват екипи от Смядово и Велики Преслав. Засегната площ е над 1000 декара, като по първоначални данни огънят е тръгнал от вилната зона.

Няма нужда от повече доброволци.

Малко след 20,30 часа от пресцентъра на ОД на МВР заявиха, че пожарът е локализиран и се очаква до утре сутринта да бъде ликвидиран. 

"Въпреки силния вятър и пресечената местност  успяхме да локализираме пожара, в момента започваме неговото ликвидиране, надявам се до утре сутринта да успеем да го ликвидираме", каза комисар Иван Иванов. 

Той обясни, че вече няма никаква опасност пожарът да се прехвърли към квартал "Дивдядово". 

В борбата със стихията са се включили над 60 служители пожарникари и около 150 доброволци. 

Към настоящия момент е рано да се каже каква е причината за пожара.

ШУМ.БГ