„Шумен 2007“ започна с победа участието си в Трета лига по футбол на североизток за сезон 2020/2021. На ст. „П. Волов“ шуменци направиха обрат срещу „Спартак“ Варна и победиха с 3:2, след като на полувремето губеха с 1:2.

Гостите от Варна откриха резултата в 20-ата минута след недобра намеса на вратаря на шуменци Иван Иванов. Той не успя да избие добре топката и Мартин Минчев нанесе удар с глава за 0:1. Двайсет минути по-късно варненци отбелязаха втори гол. В 40-ата минута Янаки Смирнов стреля с глава и вкара за 0:2.

Две минути след това домакините изпълниха ъглов удар и след разбъркване в наказателното поле на „Спартак“ Христо Станчев нанесе удар и намали за 1:2, като при този резултат двата тима се оттеглиха на почивка.

В 61-ата минута шуменци изравниха. Стефан Стефанов напредна отдясно, центрира и Христо Станев бе точен за 2:2.

В следващите минути и двата отбора имаха шанс за нов гол. Първо Янаки Смирнов стреля за „Спартак“, но вратарят на шуменци се намеси убедително. В ответната контраатака Румен Николов остана сам на стрелкова позиция, но се подхлъзна и не успа да нанесе удар по топката.

В 86-ата минута „Шумен 2007“ нанесе своя удар. От ляво Кяшив Фахрединов напредна, центрира и Румен Николов отбеляза за 3:2.

„Щастлив съм от победата, която постигнахме над „Спартак“, който мисля, че ще е един от лидерите в Трета лига. Това е подготвен отбор, с качествени футболисти за В група. По всички показатели днес стояхме по-добре на терена. Създадохме много повече положения и съм щастлив от победата“, каза след мача треньорът на шуменци Александър Димов.

Той допълни, че тимът запазва състава си от миналия сезон, като са привлечени и няколко опитни футболисти. В тима преди пандемията бяха привлечени Румен Николов и вратарят Иван Иванов, които не успяха да играят, заради прекратяването на първенството. „Привлякохме Иван Цонев от „Волов“, при нас е Кяшив Фахрединов, който има опит за шуменския отбор в професионалния футбол, но не е играл в последните години. Също така в отбора е опитният Михаил Венков, който е с история във футбол и който ще е много полезен за нас“, допълни Димов.

Треньорът на шуменци каза още, че идеята да се вземат тези опитни футболисти е те да помагат на юношите на клуба. „Всяко едно от младите ни момчета, които имат талант, желание да се развиват, имат възможност да се учат от тези опитни футболисти, да копират. На всички, които се представят добре в своите възрастови групи, ще е дава шанс да играят и в първия отбор“, категоричен бе Александър Димов.

ШУМ.БГ