3 жени са установени с Covid-19 в област Шумен през последното денонощие, като направените PCR тестове са общо 32, съобщиха днес от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града.

Едната от жените е на 67 г. и е от Шумен, а другите са съответно - на 44 г. от с. Панайот Волов и на 38-годишна жена от с. Пристое. И трите новорегистрирани са хоспитализирани, като са изготвени и връчени 5 предписания до контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14-дневна домашна изолация, допълниха от здравната инспекция.

Към момента на лечение в „МБАЛ- Шумен" АД има 14 пациенти с Covid-19, единият от които е в ОАИЛ. Двама от тях в това число и този в ОАИЛ са от други области - Търговище и Разград.

Така общо за област Шумен случаите с регистрирани положителни проби за коронавирусна инфекция достигнаха 192 лица. Настанени в лечебни заведения са 12 пациента от Шуменско. Други 20 са с леки симптоми или без симптоми, на домашно лечение. Излекувани са 153 души, починалите са 7. Медицински служители, при които е констатирана  коронавирусна инфекция са общо 6.

Лицата, поставени под карантина в област Шумен са 230.

От РЗИ уточниха още, че продължават епидемиологичните проучвания за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните.

ШУМ.БГ