Новият сезон в Бундеслигата ще започне без фенове, след като германските власти удължиха забраната за присъствие на публика на спортни събития до края на октомври. Състезателната година в германския футбол започва на 18 септември.

Германската футболна лига (DFL) се надяваше властите да приемат футболното първенство като изключение и да допуснат публика след представянето на протоколи за сигурност и ограничаване броя на феновете.

В крайна сметка здравният министър и парламентите на 16-те провинции отхвърлиха това предложение. Като причина беше обявен повишаващият се случай на заразени с коронавирус в последните седмици.

"В момента приоритет е началото на учебната година, както и проследяване на ситуацията около пътуващите през лятото и за празниците. Всички събития ще бъдат без публика до края на октомври, затова не може да се правят изключения за футболното първенство", гласи съобщение на министерството в Берлин.

Според здравния министър Йенс Спан е важно да се прояви разбиране в ситуацията. "Връщане на феновете ще бъде грешен сигнал".

Дневник