Петкратният носител на "Златната топка" Кристиано Роналдо е бил предложен на много отбори, включително и на "Барселона". Това твърди водещият испански журналист Гилем Балаге пред Би Би Си.

Според информацията му "Ювентус" опитва да свали от "плещите си" тежестта от плащането на заплатата на Роналдо, която е 23 млн. евро годишно.

"Причината Кристиано Роналдо да бъде свързван с ПСЖ не е толкова заради желание на ПСЖ да го вземе, а защото Жорже Мендеш (мениджърът на португалеца) има инструкции да се намери отбор на Роналдо. Видяхме това в последните шест месеца. Той беше свързан с "Реал" (Мадрид), а "Реал" казаха: "Никакъв шанс, той няма да се връща". Имаше приказки за MLS (първенството на САЩ)", заяви Балаге.

Той смята, че няма да е лесно "Ювентус" да се спаси от заплатата на Роналдо, тъй като сумата е много висока.

Дори на 35 години португалският нападател остава един от най-силните футболисти в света. Той няколко пъти каза, че предпочита да продължи да играе на високо ниво и да се бори за най-ценните купи пред това да отиде в даден клуб само заради парите.

Този сезон Роналдо стана шампион с "Ювентус", но претърпя разочарование в Шампионската лига. Въпреки двата му гола срещу "Лион" "бианконерите" отпаднаха в четвъртфиналите.

Дневник