Турнирът по тенис "София оупън" ще се проведе през ноември, обявиха организаторите. Те посочват, че България ще е сред малкото държави в света, които ще приемат турнир от календара на АТП тура след прекъсването на сезона заради пандемията от коронавируса COVID-19.

Надпреварата трябва да се проведе в седмицата, започваща на 9 ноември.

Според обявения от АТП календар до края на годината са планирани два турнира от Големия шлем - US Open и "Ролан Гарос", мастърсите в Синсинати, Рим и Париж, три турнира от "АТП 500" (в Хамбург, Санкт Петербург и Виена), както и четири от "АТП 250" (в София, Москва, Антверпен и Кицбюел). Сезонът традиционно ще завърши с финалите в Лондон.

Организаторите на "София оупън" посочват, че предстои да бъде дадена информация билетите и за условията за достъп до "Арена Армеец", които ще са съобразени с актуалната епидемична обстановка. Турнирът в България ще се проведе за пети път, като за пръв път ще е през есента.

"Тенисът започва да намира своя път за завръщане. И макар преди всичко да трябва да се грижим за здравето и безопасността на всички, се надяваме, че ще успеем да запазим тези възможности за игра и да постигнем силен завършек на сезона. Бих искал да поздравя турнирите за тяхната непрекъсната ангажираност, гъвкавост и находчивост при намирането на решения за работа при настоящите предизвикателни обстоятелства", каза президентът на АТП Андреа Гауденци.

Дневник