"Барселона" удари дъното и се нуждае от промени". Това каза легендата на каталунците Христо Стоичков след срамното поражение с 2:8 от "Байерн" (Мюнхен) в Шампионската луга. Испанският тим отпадна в четвъртфиналите, а Стоичков обясни, че го боли.

Носителят на "Златната топка", който в момента е анализатор за американския канал "Унивижън", призова за промени на "Камп ноу".

"Ударихме дъното. Доста неща трябва да се променят, като започнем с президента Бартомеу и треньора Сетиен. Играчи, например Пике, заявиха, че са готови да напуснат, защото се чувстват виновни. Колко футболисти бяха купени и продадени в последните години? Похарчиха се 500 милиона и нищо", коментира Стоичков.

"Барселона" се нуждае от драстична промяна и то сега. Ако имат достойнство, някои футболисти не трябва да се качват на самолета към Испания".

След загубата "Барселона" беше критикуван от мнозина, а играчите също призоваха за промени. Президентът Хосеп Мария Бартомеу обяви, че ще бъдат взети важни решения, но няма да се прибързва с тях.

Очаква се треньорът Кике Сетиен да бъде освободен, а фаворити за поста са Шави Ернандес и Маурисио Почетино.

Дневник