Колебливото представяне на "Левски" от началото на новия сезон продължи, като сините стигнаха до точка при гостуването си на "Арда" - 1:1. Визитата на столичани се оказа много тежка, като в големи периоди от срещата "Левски" трябваше да се защитава.

Мачът беше първи за "Арда" на собствения му стадион след влизането в Първа лига, като през миналата година тимът домакинстваше в Пловдив.

Домакините поведоха още в осмата минута с гол на Иван Коконов. След почивката "Левски" възстанови равенството с попадение на Паулиньо в 49-ата минута. Близо 40 минути обаче сините играха с човек по-малко заради червен картон на Ивайло Найденов.

"Арда" отправи близо 20 удара към вратата на Николай Михайлов и можеше да спечели.

Съставът от Кърджали още няма победа през новия сезон, като за втори път завършва наравно. "Левски" взе първа точка, след като в първия кръг загуби от "Берое" с 0:2.

От началото на срещата проблемите на "Левски" в защита дадоха много шансове на "Арда". Гостите от София трудно изнасяха топката и допуснаха много пропуски. В осмата минута Иван Коконов се възползва и откри резултата.

Последваха още по-силни минути за домакините, като само по чудо втори гол не падна. Основните проблеми идваха от грешки на Живко Атанасов в центъра на отбраната и от колебанията на крайните защитници.

До почивката "Левски" имаше само едно чисто голово положение.

През втората част домакините намалиха малко оборотите, а това даде шанс на "Левски" да се върне в двубоя. В 49-ата минута Паулиньо изравни, но само четири минути по-късно Ивайло Найденов получи червен картон и остави тима си с човек по-малко.

До края на двубоя с човек повече "Арда" диктуваше случващото се на терена. Футболистите на Николай Киров обаче направиха много пропуски пред вратата на Николай Михайлов.

В края дори "Левски" можеше да спечели, но при отлична контраатака Найджъл Робърта стреля неточно, останал сам срещу вратаря.

Дневник