Барселона" се разделя с треньора си Кике Сетиен след разгромната загуба с 2:8 от "Байерн" в четвъртфиналите в Шампионската лига.

Президентът на клуба Хосеп Мария Бартомеу обяви пред "Кадена КОПЕ", че ще има промяна. Очаква се тя да бъде съобщена официално от "Барселона" след заседанието на ръководството на каталунците, започнало в понеделник преди обед.

Според журналиста Гилем Балаге, цитиран от Би Би Си, основният вариант за треньор на отбора е бившият играч от звездния състав на "Барселона" от 90-те години Роналд Куман. Възможен избор пред клуба е и Маурисио Почетино, който е без работа след раздялата си с "Тотнъм" през ноември 2019 г.

Сетиен се задържа на поста за малко повече от половин година. Той беше назначен след смяната на Ернесто Валверде през януари.

"Барселона" се бореше за титлата, като при прекъсването на сезона в Примера дивисион заради коронавируса беше начело. След това отборът направи грешки и шампион стана големият съперник "Реал" (Мадрид). Погледите бяха насочени към Шампионската лига, но тежката загуба срещу "Байерн" наложи смяната на треньора.

Дневник