Многократно осъждан за кражби шуменец изтегли 2000 лева от банковата карта на 82-годишен пенсионер. Апашът е задържан за часове, но парите вече били изхарчени. За случая съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. 

Съпругата на 82-годишния мъж съобщила вчера в полицията, че на съпруг й му прилошало и паднал пред вратата на жилището им, но после установили, че липсва портфейлът му с дебитна карта и лични документи. Докато му оказвали помощ в болницата в Шумен станало ясно, че от картата са изтеглени пари. 

Криминалисти влезли в дирите на 44-годишен криминално проявен, след като станало ясно, че от дебитната карта е теглено от различни банкомати в Шумен. Мъжът бил задържан в късните следобедни часове. 

В квартирата му открили портфейла на стареца, както и самата карта. По-голямата част от изтеглените 2000 лева обаче били изхарчени. Останали по-малко от 100 лева. 

44-годишният е с няколко присъди за кражби и за шофиране след употреба на алкохол. Той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзор на компетентната прокуратура, уточниха от полицията. 

ШУМ.БГ