Кандидатът на Демократическата партия за президентския пост на САЩ и съюзени групи са събрали 70 милиона долара по време на четиридневния национален конгрес на партията тази седмица, съобщи предизборният щаб на Джо Байдън, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Излъчванията от конгреса са привлекли 122 милиона гледания в 15 дигитални плратформи за лайвстрийминг и също така 85,1 милиона телевизионни зрители, заяви щабът.

Кампанията на президента Доналд Тръмп и свързани републикански групи са събрали 165 милиона долара през юли - обикновено слаб месец за набиране на средства - повече от събраните от съперника му Байдън 140 милиона, съобщи в началото на август предизборният щаб на Тръмп.

Този резултат позволява на Тръмп да влезе във финалната права на кандидат-президентската надпревара със запазено, макар и скромно, предимство. Сега Тръмп и подкрепяните от Републиканската партия групи разполагат с над 300 милиона за реклама, за организатори на агитация "от врата на врата" и други политически разходи, заяви щабът, в сравнение с 294-те милиона на Байдън.

Виртуалният конгрес на демократите приключи в четвъртък вечер с речта на Байдън, в която той обвини Тръмп, че неговото президентство е хаотично и разединяващо. Заключителната вечер на конгреса е привлякла приблизително 24,6 милиона телевизионни зрители по време на праймтайма - най-голямата аудитория за седмицата по данни на рейтинговата агенция Нилсен, които обаче не включват дигиталните платформи.

Четиридневният конгрес на републиканците на Тръмп - смесица от виртуални прояви и събития с физическо присъствие на живо, започва в понеделник.

Клуб Z