ЦСКА записа първа победа като гост. Тимът на Стамен Белчев се затрудни, но надви с 2:1 "Ботев" (Враца).

Головете за ЦСКА вкараха Енрике и Али Соу, а за домакините се разписа Даниел Генов.

Червените бяха по-добрият отбор в мача, но пропуските усложниха задачата им и не успяха да стигнат до по-убедителен успех.

Мачът започна силно за ЦСКА, като първата възможност за гол се откри още в първата минута. Соу беше изведен зад защитата, но не успя да преодолее вратаря на "Ботев" Красимир Костов. Няколко секунди по-късно нападателят получи нов шанс да открие резултата.

Логичното се случи и ЦСКА поведе в 17-ата минута. Енрике се разписа след удар с глава, като бразилецът получи центриране от Греъм Кери.

"Ботев" постепенно погледна по смело към вратата на червените. Това даде резултат и домакините се върнаха в мача в края на първата част. Атанас Зехиров изненада Густаво Бусато с удар отдясно, като впоследствие Генов направи добавка в празната врата.

В началото на второто полувреме Петър Атанасов от "Ботев" остана сам срещу Валентин Антов и стреля веднага, но Бусато изби.

ЦСКА опитваше да притисне съперника, но не затрудняваше Костов. В 73-ата минута Соу се превърна в герой за червените, когато получи подаване зад защитата, задържа и прати топката във вратата под натиска на бранител.

Дневник