Европейската футболна федерация (УЕФА) може да приеме за постоянно съкратен формат на елиминациите в Шампионската лига. Това обяви президентът на организацията Александър Чеферин.

През този сезон заради пандемията от COVID-19 и краткото време за завършване на сезона Шампионската лига въведе финална осмица и елиминации от четвъртфиналите в един мач вместо мачове на разменено гостуване.

Според Чеферин това е довело до още по-интересни мачове.

"Бяхме принудени да го направим, но мисля, че ефектът от тази промяна беше положителен. Мислим за него в бъдеще, като е възможно това да стане за постоянно", коментира Чеферин пред "Ройтерс".

Президентът на УЕФА обясни, че без втори мач отборите са принудени да търсят повече голове и това води до много по-динамични срещи.

"Тактиката остава на заден план, като има повече зрелище за феновете. Трябва обаче да се вземе предвид, че мачовете ще станат по-малко, а това може да доведе до недоволство за телевизиите, които излъчват турнира. Със сигурност ще обсъдим това, когато тази откачена ситуация приключи", добави Чеферин.

Дневник