Начините за дресиране на полицейско куче, през какви процеси преминава кучето и водачът му, за да придобият учения за работа, показаха днес полицаи пред възпитаници на център „Многоточие“.

Пред децата бе представено най-младото попълнение на полицията –  кучето Нерон. Само преди дни кучето и неговият водач старши полицай Добромир Добрев се завърнаха от град Берковица, където след близо тримесечно обучение Нерон получи сертификат за работа.

Пред учениците кучето  демонстрира своите умения в помощ на полицаите и тяхната работа.  Полицай Добрев и Нерон показаха послушание, преминаване на препятствия, елементи от обща дресировка, а най-атрактивната част беше задържане на нарушител.

При гостуването си в полицията децата се срещнаха и с инспектор Мирослав Миронов от сектор „Пътна полиция“, с когото разговаряха за сигурността на пътя и  основните правила за безопасност по пътя от и към училище. Инспектор Миронов напомни на малчуганите да бъдат внимателни, да играят на безопасни места, да не излизат рязко на пътя, да карат велосипеди и тротинетки по правилата.

ШУМ.БГ