Над двадесет бивши парламентаристи от Републиканската партия, в това число и бившият сенатор Джеф Флейк подкрепиха демократа Джо Байдън за президент на САЩ. Това стана в деня, в който се откри конгресът на Републиканската партия, на който за неин кандидат за президент бе номиниран Доналд Тръмп, предаде агенция "Ройтерс".

Двадесет и седемте бивши членове на Конгреса се присъединиха към инициативата "Републиканци за Байдън", организирана от кампанията на Байдън, за да насърчи републиканците да подкрепят демократа за президент.

Новоприсъединилите се посочиха като аргумент за тяхното решение "корупцията, унищожаването на демокрацията, крещящото потъпкване на моралното благоприличие от страна на Тръмп и призоваха страната да бъде спешно върната в правилния курс".

В 16-минутно видео, в което обяснява решението си, бившият сенатор Блейк казва, че е бил републиканец по-дълго време, отколкото Тръмп се е определял като такъв и допълва, че ще си остане републиканец и след като прецени, че няма да е повече полезно за него да се самоопределя като такъв.

"Предвид това, което преживяхме през последните четири години, не е достатъчно просто да изразим нашето неодобрение за президента. Трябва да изберем някой друг на негово място, някой, който ще спре хаоса и ще поправи нанесените щети", допълва бившият парламентарист.

Миналата седмица 73 бивши представители по националната сигурност от Републиканската партия, в това число и бивши шефове на ФБР и ЦРУ подкрепиха Байдън и казаха, че Тръмп е неспособен да изпълнява задълженията си./БТА

Дневник