Две положителни проби за коронавирус донесоха притеснение в "Лудогорец". Те идват ден преди мача с "Мидтиланд" от втория кръг на квалификациите в Шампионската лига.

Едната е на младежкия национал на България Доминик Янков, а другата е на човек от персонала, съобщават от клуба. И двамата са поставени под карантина, а футболистът се чувства добре, допълва информацията.

Часове по-рано УЕФА съобщи, че налага служебна загуба за словашкия първенец "Слован" (Братислава) и на косовския "Прищина" заради случаи на коронавирус. Организацията вече съобщи, че ще следва строги правила при организирането на евротурнирите предвид пандемията от COVID-19.

"След двата нови случая на COVID-19 представителният отбор и служителите, ангажирани с него, отново дадоха PCR тест. Резултатите от него ще станат ясни във вторник вечерта", посочват от "Лудогорец". Клубът добавя, че "не спира да взема всички възможни мерки с цел запазване здравето на футболисти, треньори и служители, включително частично ограничаване на достъпа до клубната база за външни лица".

Българският първенец съобщава, че продължава да се готви по програма за мача с "Мидтилант" в сряда.

Това не е първият случай на положителни проби в клуба. Преди началото на сезона с коронавируса бяха заразени нападателите Клаудиу Кешеру и Жоржиньо. И двамата вече се възстановиха и играха мачове за отбора.

Дневник