Мачът за Суперкупата на Европа между "Байерн" и "Севиля" ще се играе пред публика, обяви УЕФА. До момента всички срещи от евротурнирите се провеждат пред празни трибуни като част от мерките срещу разпространението на коронавируса COVID-19.

Победителят в Шампионската лига и носителят на купата от Лига Европа ще влязат в спор за Суперкупата в Будапеща на 24 септември. УЕФА позволява до 30% от местата на 67-хилядния "Пушкаш арена" да са заети (около 20 000 зрители).

Засега няма информация дали билетите ще са само за местни запалянковци или ще бъдат допускани и привърженици на "Байерн" и "Севиля". УЕФА ще използва възможността да проучи как публиката се вписва в изготвения протокол за провеждане на мачовете в условията на коронавируса.

"Беше важно да покажем, че футболът може да се справи в трудните времена без публика, но в това време играта загуби част от характера си", каза президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Словенецът изтъкна, че организацията работи заедно с унгарското правителство и местната футболна федерация. "Няма да поемаме рискове за здравето на хората", посочи президентът на УЕФА.

Дневник