Капитанът на "Манчестър юнайтед" Хари Магуайър получи повиквателна за националния отбор на Англия на фона на продължаващите драми около скандала, в който е замесен. Защитникът влиза в плановете на Гарет Саутгейт за първите мачове от Лигата на нациите срещу Исландия и Дания в началото на септември.

Магуайър се замеси в скандал на гръцкия остров Миконос. В четвъртък футболистът беше задържан и отведен в ареста в Сирос заедно с други двама англичани след напрежение пред нощен клуб. В опит да успокоят емоциите са пострадали полицаи, като срещу тримата задържани беше заведено дело.

Според обвинението Магуайър е оказал съпротива и е блъснал служител на реда, който се е опитал да арестува футболиста. На полицая, който при падането си е наранил гърба и е получил травма на крака, е оказана спешна помощ, като по думите му е приел обезболяващи и взел отпуск от един ден, за да се възстанови, твърди "Скай спортс".

Магуайър е обвиняван, че в полицейското управление е изрекъл думите: "Знаете ли кой съм аз. Аз съм капитанът на "Манчестър юнайтед". Богат съм, мога да ви дам пари, мога да ви платя. Моля, пуснете ни". Полицаите твърдят, че са били удряни, блъскани и обиждани от тримата задържани.

Ако бъде доказано, че Магуайър се е опитал да подкупи полицай, наказанието за подобно провинение е затвор до три години.

В обвинението се допълва, че тримата англичани са се опитали да избягат с ван от мястото на инцидента. Според защитата на Магуайър, който беше освободен да се върне в родината си и не присъства в съда, сестрата на футболиста е била упоена от двама албански мъже, като играчът е бил сред тези, които са търсели транспорт до болницата, но в крайна сметка са били отведени от полицията, разказал адвокатът Алексис Анагностакис.

Дневник