Звездата на "Барселона" Лионел Меси е заявил намерението си да напусне клуба, съобщава "Ас". Аржентинецът е изпратил документ (познат като бюрофакс в Испания) до ръководството, с което уведомява за решението си.

Според информацията Меси възнамерява да се възползва от клауза в договора си, която му позволява да прекрати едностранно контракта в края на всеки сезон.

От клуба са потвърдили пред АП, че 33-годишният аржентинец е уведомил за решението си с изпращането на документа.

Каталунците вярват, че клаузата за прекратяване на договора на аржентинеца е в сила от края на всеки сезон до 31 май, което означава, че в момента контрактът е автоматично подновен с още една година. Адвокатите на Меси обаче твърдят, че заради пандемията сезонът е приключил по-късно и футболистът запазва възможността да прекрати договора.

Клаузата за откупуване на Меси е 700 милиона евро. С аржентинеца вече са се свързали няколко клуба, сред които са "Манчестър сити", "Манчестър юнайтед" и ПСЖ.

"Барселона" се намира в процес на мащабни реформи след унизителната загуба от "Байерн" (Мюнхен) в Шампионската лига.

Наскоро Меси прекъсна ваканцията си, за да разговаря за бъдещето си с новия треньор Роналд Куман. Според "Ас" аржентинецът е решил окончателно да си тръгне, след като наставникът му казал, че е свършено със специалните привилегии на футболиста в клуба.

Новината доведе до вълна от реакции в "Туитър", като с коментар в социалната мрежа излезе бившият бранител на каталунците Карлес Пуйол.

"Уважение и възхищение, Лео. Имаш цялата ми подкрепа, приятелю", написа Пуйол в "Туитър".

Съотборникът на Меси - Луис Суарес, реагира на коментара с емотикони, показващи ръкопляскане. Нападателят е един от футболистите, нарочени за гонене от Куман. В плановете му не влизат още Иван Ракитич, Артуро Видал и Самуел Умтити.

Дневник