30 кг месо и месни изделия с изтекъл срок на годност и неясен произход са открити при проверки в търговски обекти в шуменското село Браничево. Това е станало вчера  по време на полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в селото при съвместна проверка със служители на Областна дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/, съобщиха днес от ОДМВР в Шумен.

От направените пет проверки в търговски обекти в един от тях са намерени 13 кг месни изделия с изтекъл срок на годност, а в друг 5 кг месо с неясен произход и 12 кг месни изделия с изтекъл срок на годност. Те ще бъдат унищожени в екарисаж, а на виновните ще бъдат съставени актове за установени административни нарушения, уточняват от полицията.

При полицейската операция са проверени 61 моторни превозни като полицейските служители са установили 10 нарушения на скоростта с мобилната камера. За нарушения по Закона за движение по пътищата са били съставени 5 акта и наложени 36 глоби с фиш.

Проверени са още 8 криминално проявени и 16, поставени под карантина, като нарушения не са установени. Започнати са две проверки за незаконно притежавани дърва за огрев на два адреса в селото.

ШУМ.БГ