Членът на надзорния съвет на "Левски" Константин Папазов публично потвърди информацията на "Дневник", че негова фирма е осигурила заема на клуба. Осигуряването на 199 999 лева беше ключово за запазването на настоящия отбор, но предизвика критики и въпроси от привържениците заради това, че източникът на средствата беше обвит в потайност.

Преди две седмици сините съобщиха, че е взет "малък заем от малка фирма". Фирмата е "Миш-маш къмпани", собственост на Папазов, с предмет на дейност "строителство и строителни дейности" и е с капитал 50 лева.

Баскетболният треньор обясни, че е взел парите от фирмата и ги е дал на "Левски". Скоро след това клубът обяви, че заемът е върнат с минимална лихва. Папазов посочи, че тя е 333 лева и след това веднага я е върнал обратно в "Левски" като дарение.

Според информация на "Дневник" неофициално зад "Миш-маш къмпани" стои собственикът на "Царско село" Стойне Манолов и фирмата е разполагала със средства, насочени за инвестиция в строителство. Папазов решил да използва част от тях, като бил наясно, че скоро след това "Левски" ще има приходи от трансфера на Иван Горанов и ще може да ги върне.

Баскетболният треньор каза, че този ход му е коствал приятелство с близък човек, като вероятно става дума за Манолов. Папазов добави, че за "Левски" би направил всичко и уточни, че през 2014 г. няколко пъти е давал големи суми за клуба.

Очаквайте подробности!

Дневник