"Барселона" се надява Лионел Меси да остане в клуба. Това заяви техническият директор на клуба Рамон Планес при представянето на привлечения Франсиско Тринкао.

Събитието премина при голям интерес от страна на медиите, най-вече заради заявеното официално пред клуба желание на Меси да напусне. Заради това срещата с журналистите беше разделена на две части - първата около представянето на Тринкао и втората - за задаване на свободни въпроси.

Президентът на "Барселона" Хосеп Мария Бартомеу присъства по време на първата част. След това пред репортерите беше Планес.

"Мислим да изградим бъдещето на "Барселона" заедно с най-добрия футболист в историята, какъвто е Лео Меси. Трябва да си извадим всички изводи и това е нашата идея", заяви техническият директор.

Според някои информации Меси вече е говорил с мениджъра на "Манчестър сити" Хосеп Гуардиола за евентуално преминаване при "гражданите". Друго твърдение е, че аржентинецът би останал на "Камп ноу", но цели да предизвика Бартомеу да подаде оставка.

Дневник