Германия отново с над 1571 случая

Германия регистрира 1571 нови случая, съобщи институтът "Робърт Кох".

Броят на потвърдените случаи достига 239 507 души.

Нов рекорд в Индия

Индия съобщи днес за рекорден ръст от 77 266 заразени с коронавирус за денонощие, с което общият им брой достигна 3.39 млн., съобщи "Ройтерс", като се позовава на здравното министерство на страната.

Смъртните случаи за денонощие са нараснали с 1057 до общо 61 529.

Индия е най-тежко засегната от пандемията държава в Азия и е на трето място в света след САЩ и Бразилия по брой на заразените.

Полша няма да приема полети от 46 страни

Заради коронавирусната пандемия от 2 септември Полша няма да приема полети от 46 страни, включително Франция и Испания, предаде "Ройтерс". Агенцията се позовава на публикуван проект на решение на правителството.

Целта е да се минимизира заплахата за общественото здраве, се казва в новите разпоредби. България не е в този списък, става ясно от публикации в полски медии.

Сред страните в забранителния списък са Бразилия, Индия, САЩ, Израел, Македония, Хърватия, Черна гора, Малта, Румъния.

COVID-19 се отрази на психичното здраве на милиони хора, предупреди СЗО

Пандемията стана причина за страха и тревогата на милиони хора по целия свят. Това заяви генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус. Според него друг проблем е сривът в работата на агенциите, които се занимават с психичното здраве на жителите.

Тедрос каза на брифинг в Женева, че "дълбокото влияние" на кризата, ограничила социалното взаимодействие в обществата, се усеща и в момента. От друга страна, психичното здраве бе "забравен въпрос в глобалното здравеопазване", докато не започна пандемията, въпреки че 1 млрд. души по света живеят с психични разстройства, продължи той. В страни с ниски или средни доходи 75% от хората с такива проблеми не биват лекувани, каза той.

Дневник