Директорът на Областната дирекция на МВР - Бургас, старши комисар Радослав Сотиров е подал заявление за напускане системата на МВР по собствено желание, съобщиха от службата, цитирани от агенция "Фокус". Това се случва за втори път в рамките на малко повече от два месеца.

На 11 юли Сотиров отново поиска да напусне, след като беше критикуван за работата на полицията при осигуряването на т.нар. протестно плажуване в близост до лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Впоследствие тогавашният министър на вътрешните работи Младен Маринов отказа да я приеме, след като се запозна със случая. Малко по-късно пък самият Маринов беше сменен заради съмнение, че е министър, свързан с депутата от ДПС и бизнесмен Делян Пеевски.

В съобщението се казва, че старши комисар Сотиров е запознал ръководния състав на дирекцията с решението си и е благодарил за съвместната работа. 45-годишният Сотиров оглави полицията в Бургас през октомври миналата година, като дойде от поделението на Гранична полиция в Драгоман, което ръководеше.

Дневник