4  нови случая на COVID-19 са регистрирани в област Шумен. Положителни тестове са дали 1 жена на 58 г.  и  двама мъже на 48 г. и на 55 г. от град Шумен и 1 мъж на 45 г. от с. Ловец. Направени са 44 PCR теста, съобщиха от РЗИ

От новорегистрираните 4 случая в болница е един човек, като на лечение в МБАЛ - Шумен има 23 пациенти с COVID-19, от които четирима са в ОАИЛ. Двама от пациентите в ОАИЛ са на изкуствена белодробна вентилация, съобщиха от шуменската болница.

От там допълниха, че вчера в МБАЛ Шумен  за COVID-19 са тествани 10 пациенти , като 1 проба на пациент от инфекциозно отделение е положителна.

С положителен резултат за COVID-19 са и четирима служители от РЗИ Шумен, съобщиха от здравната инспекция, като не уточниха кога са установени заразените. „Служителите с положителен резултат са поставени с предписания за домашна изолация за 14 дни. Ръководството на инспекцията предприе необходимите противоепидемични мерки. Взети са проби за изследванe с PCR тестове и на останалите служители на РЗИ Шумен, като резултатите се очаква да бъдат готови до края на деня“, пише в съобщението си РЗИ.

Общо за област Шумен случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система, достигнаха 270 лица.  От тях леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 51 души, излекувани са 185, от заразените, починалите са 11.

ШУМ.БГ