Мъж от Турция е убеден, че притежава най-старата пираня в света, след като питомецът му е станал на 33 години, пише в. "Дейли стар".

Тридесет и девет годишният Камил Елмали стопанисва хищната риба на име Дадаш в магазина си за чанти в Ерзурум. Предвид страховитостта на пиранята, собственикът й я държи в тройно обезопасен аквариум и се грижи посетителите да не се приближават твърде много до нея.

След като отбелязва 33-ия си рожден ден, Дадаш се превръща в местна знаменитост и хората се стичат към магазина на Елмали, за да го зърнат.

"Знам, че Дадаш е най-възрастната риба от този вид в Турция, но съм уверен, че е и най-страта в света, затова ще кандидатствам за Книгата на рекордите на Гинес", казва Камил Елмали


Според експерти пираните в плен живеят до осем години, което означава, че Дадаш отдавна е прехвърлил обичайната преклонна възраст. Съдейки по видеата, едрата пираня се радва на добро здраве и доволно плува в аквариума си.

Камил е едва 8-годишен, когато вижда Дадаш за първи път в магазин за домашни любимци. През годините за хранещата се с плът риба така и не се намира стопанин. Когато се пенсионира, собственикът на зоомагазина подарява пиранята на Елмали, сбъдвайки детската му мечта.

Дарик