Звездата на "Барселона" Лионел Меси планира да пропусне началото на подготовката на тима, воден от желанието да напусне клуба, съобщи каталунското радио RAC1.

Според информацията 33-годишният аржентинец няма да се яви за задължителните PCR тестове, които трябва да бъдат направени в неделя. В понеделник "Барселона" започва подготовка при новия си треньор Роналд Куман.

Меси е заплашен от солена глоба от клуба, ако футболистът откаже да тренира.

Сагата около аржентинеца продължава, след като във вторник той уведомил ръководството на каталунците, че иска да напусне, позовавайки се на клауза в договора.

Очаква се "Барселона да оспорва, като впоследствие от клуба обявиха, че искат да градят бъдещето си с Меси. В допълнение президентът Хосеп Мария Бартомеу бил готов да подаде оставка веднага, ако това ще накара нападателя да остане в отбора.

Според "Марка" мениджърът на "Манчестър сити" Хосеп Гуардиола е пътувал до Барселона, за да се срещне с футболиста и да се опита да го убеди да премине в състава на "гражданите". В договора на Меси има записана клауза за откупуване в размер на 700 млн. евро.

Дневник