Локомотив" (Пловдив) ще се изправи срещу "Тотнъм" в Лига Европа. Носителят на Купата на България ще приеме водения от Жозе Моуриньо състав в двубой от втория предварителен кръг в надпреварата.

ЦСКА изтегли добър жребий и ще е домакин на БАТЕ (Борисов).

Победителят ще бъде определен в един мач, който ще се играе на 17 септември пред празни трибуни.

В предния кръг "Локомотив" (Пловдив) победи трудно с 1:0 черногорския "Искра" с гол на Димитър Илиев от дузпа. След това в щаба на отбора си пожелаха тъкмо мач с "Тотнъм".

Благодарение на добрите си резултати в края на миналия сезон "шпорите" завършиха шести във Висшата лига и се класираха за Лига Европа.

ЦСКА мина през неочаквани трудности срещу малтийския "Сайрънс" на "Българска армия". Червените се спасиха от поставяне на срамно петно, като отстраниха съперника след обрат с два късни гола.

"С който отбор да се бяхме паднали, нашата цел е да го отстраним и да продължим напред в турнира. Очаквам да победим отбора на БАТЕ (Борисов). Знаем, че няма да ни е никак лесно, защото тяхното първенство е в разгара си, докато нашето започна наскоро, но ние сме длъжни да излезем на терена максимално добре подготвени за този сблъсък, с единствената цел и мисъл да продължим напред в следващия кръг", каза треньорът на ЦСКА Стамен Белчев.

"Надявам се фактът, че отново ще играем на нашия стадион, да ни донесе и нужната доза късмет и отново да се поздравим с победа", добави той.

БАТЕ (Борисов) имаше пълно превъзходство в беларуския футбол, като спечели 13 поредни титли в страната и игра в групите на Шампионската лига и Лига Европа. Два пъти отстранява български отбори - през 2008-2009 преодоля "Левски" в третия предварителен кръг в Шампионската лига (след 1:0 и 1:1), а следващата година отстрани и "Литекс" в плейоф за влизане в групите на Лига Европа (след загуба с 0:1 у дома и победа с 4:0 след продължения в Ловеч). Отборът от Борисов два пъти е губил от "Лудогорец" в приятелски срещи.

БАТЕ (Борисов) е втори в първенството на Беларус, като има равни точки с водача "Шахтьор" (Солигорск) - по 43 след 22 кръга.

Дневник