Изложба с картини на участниците в Националния пленер по живопис „Шуменско плато“ беше подредена във вътрешния двор на Община Шумен, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

В експозицията са включени 23 творби, създадени по време на пленера и вдъхновени от природните и исторически забележителности, които се намират на територията на едноименния природен парк.

Днес при представянето на изложбата зам.-кметът по образование и култура Найден Косев поздрави участниците за чудесните произведения и им пожела още много успехи занапред. Всеки от творците получи и специални дипломи за участието си в 11-тото издание на пленера.

Пленерът по живопис „Шуменско плато“ се проведе в дните от 25 септември до 31 август. В него взеха участие 10 художници от Шумен, Търговище, Нови пазар, Варна, София и Кюстендил. По традиция след приключването му всеки участник предоставя по една своя картина за попълване на творческия фонд на общината. От своя страна общинската администрация ще предостави една от тези творби на Художествената галерия „Елена Карамихайлова“ за обогатяване на фонда й.

ШУМ.БГ