"Левски" продължава да бъде финансово нестабилен, което е най-големият проблем в момента. Аз имах ангажимент да не допускам финансови сътресения и давах всичко от себе си."

Така бившият собственик на "Левски" Тодор Батков отговори на твърденията от изпълнителния директор Павел Колев, че "клубът е бил дундуркан".

"В последните години, особено в периода на господин Божков, аз мисля, че всички, включително и Павел Колев, прекалиха с пилеенето и харченето. Не може за по-малко от година ти да усвоиш 24 милиона лева, къде са отишли. И да назначиш някакви раздути щатове, със смешни позиции и големи заплати. Дори не искам да коментирам какви футболисти се взеха, от които сега не могат да се отърват", каза Батков.

"Когато има се пилее, когато няма почва някакво джафкане. По-важно е клубът да оцелее."

Бившият собственик на сините призова настоящите ръководители и запалянковците да излъчват "единна позиция" и "да са като юмрук", а не да се карат.

"Хора, които са реализирали приходи, т.е. за тях любовта към "Левски" е била поминък и начин на оцеляване, трябва да дадат малко назад. Платена любов към настоящия момент някак не е удачна", коментира Батков, но не пожела да назове конкретни хора.

Той даде за пример два случая - европейският мач със "Сиони" през 2006 г., когато феновете на сините хвърляха бомбички и рискуваха прекратяване на двубоя, както и срещата с "Барселона" в Шампионската лига. "В един момент 30-40 младежа си вдигат фланелките и отдолу имат потници със свастики."

"Тогава се седна и се говори с феновете, дадоха се пари за дейност, след това поискаха да се самоохраняват, за което клубът да им плаща", добави Батков. "Понеже аз не приемам някой да говори така, както си позволяват в момента, леко ме принудиха."

Той отказа да вземе страна в спора между шефовете на клуба и феновете, но ги призова "да спрат се изявяват пред медиите за глупости". "Те трябва да излъчват послание, да дават оптимизъм."

Дневник