Паметникът „Създатели на българската държава“ ще се превърне в сцена за спектакъла "Curiosas по време на Романтизма" (Жените по време на  Романтизма), който ще гостува в Шумен на 12 септември от 20.00 часа, съобщиха от пресцентъра на Общината, с чието съдействие се играе представлението в Шумен.

В "Curiosas по време на Романтизма" (Жените по време на  Романтизма) участват актрисата Йоана Буковска – Давидова, пианистката Надежда Цанова, прима балерината Веса Тонова и балетистът Росен Канев.

Три дами, утвърдени имена в три различни изкуства (музика, танц, поезия), се обединяват, за да представят творчеството на едни от най-големите творци от епохата на Романтизма. „Чрез изкуствата си се опитахме да покажем една своеобразна симбиоза между музиката на четирима от най-значимите композитори на Романтизма – Шопен, Лист, Чайковски, Шуберт и поезията на Емили Дикинсън, Анна Ахматова и Мара Белчева, да пресъздадем духа на епохата и мястото на жената в духовния свят“, обяснява Надежда Цанова, която е родственичка на именитите музикални творци от Шумен Веселин и Андрей Стоянови.  

Входът за спектакъла е свободен. За всички желаещи да гледат представлението Общината осигурява безплатен автобусен транспорт, съобщиха още от пресцентъра на администрацията.

Предвидени са три курса за отиване и връщане. Автобусите ще тръгват от сградата на общината в 18.00 часа, 18.30 часа и в 19.00 часа. След края на представлението рейсовете за връщане ще потеглят в 21.00 часа, 21.30 часа и в 22.00 часа.

ШУМ.БГ