Премиерът Бойко Борисов определи като част от "сценарий" решението на ДПС да не подкрепи ГЕРБ за новата конституция. Той обвини партиите, че са лъгали, че искат Велико народно събрание, а че всъщност са искали "да направят олигархия".

"Видяхте, вчера станаха ясни много неща. Първо, че ДПС не подкрепя ГЕРБ. Машата на всички Христо Иванов отиде, подплаши Ахмед Доган на "Росенец", той се прибра в лоното на БСП и Радев и вече ДПС стана хубава партия. На всички стана ясно, че приказките им за Велико народно събрание и нова конституция са абсолютно празни, всичко е било лъжа. Какво се оказа? Че всички са лъгали. На всички стана ясно кои са сценаристите, какъв е сценарият и какво искат да направят - олигархия, Божков, Радев и всички останали. Искат промени и Велико народно събрание, а сега искат един насипен парламент и кабинет тип "Орешарски". Това е целта... там 50/10 ли е... и ЕНП е такава партия", коментира Борисов пред журналисти във Видин, където инспектира строителството на път.

По думите му вече са изобличени "лъжите, че всички искат Велико народно събрание и, че ДПС подкрепя ГЕРБ. Борисов обърна внимание на участието на Христо Иванов, целящо ДПС да се прибере в лоното на БСП и Радев.

Борисов подчерта, че "120 подписа утре ще съберем". "Всеки юрист знае, че това, което предложихме ние, е чернова, проект, в който всяка дума Великото народно събрание може да я промени", отбеляза Борисов и добави, че проектът на Конституция е доказателство за политическа воля за рестарт. Попитан какво следва, ако ГЕРБ не събере нужната подкрепа, Борисов заяви: "Работа".

Дневник