Златомир Загорчич вече не е треньор на "Славия". Белите обявиха в сайта си, че двете страни се разделят по взаимно съгласие.

Решението идва след неубедителното начало на сезона. След четири мача в Първа лига "Славия" има една точка, а в Лига Европа беше отстранен от албанския "Кукеси".

Назначен през май 2017 г., до момента Загорчич беше най-дълго задържалият се сред сегашните треньори в Първа лига. Малко след него работата си в "Локомотив" (Пловдив) започна Бруно Акрапович, а в края на 2017 г. "Черно море" върна Илиан Илиев на поста.

"Ръководството на ПФК Славия благодари на треньора за работата заедно, както и за приноса му към израстването на отбора", посочват белите, като не съобщават кой ще е треньор на отбора.

Загорчич изведе "Славия" до спечелването на първо отличие от две десетилетия - Купата на България след драматичния успех срещу "Левски" след дузпи през 2018 г. При това го направи с отбор, съставен основно от български футболисти. Миналия сезон белите станаха трети в първенството.

Преди време президентът на "Славия" Венцислав Стефанов заяви, че договорът на Загорчич е до тогава, докато треньорът сам прецени.

Дневник