Григор Димитров започна участието си в US Open с убедителна победа. Българският тенисист се наложи с 6:4, 6:3, 6:1 срещу представителя на домакините Томи Пол.

Той имаше нужда от по-малко от два часа, за да стигне до успеха. Победата дойде срещу Пол, от когото загуби в последния си мач в турнирите от Големия шлем - при отпадането от Australian Open.

Следващото предизвикателство пред Димитров ще е трудно. Той ще играе с Мартон Фучович, преодолял Уго Делиен. Преди дни тъкмо унгарецът отстрани българина в мастърса в Ню Йорк.

Димитров влезе силно в мача и още в първия гейм направи пробив, който се оказа ключов за успеха му в първия сет. В този сет той два пъти се спаси след 15:40 на свой сервис.

Във втория българинът отново тръгна с проби, но този път вече не допускаше възможности той да бъде върнат. С още един пробив в края на сета той увеличи преднината си. Димитров приключи мача с убедителен трети сет, в който даде само гейм на Пол.

Гвоздеят на вечерта се оказа обратът на Анди Мъри. Шотландецът стигна до 4:6, 4:6, 7:6, 7:6, 6:4 срещу Йошихито Нишиока.

Дневник