Седемкратният световен шампион по снукър Стивън Хендри ще се завърне в спорта, обяви самият той. Шотландецът, който прекрати кариерата си през 2012 г., получи покана да се включи в Световния тур, като има тур карта за следващите два сезона.

Хендри е считан за един от най-великите играчи в снукъра. В модерната история на спорта той е единственият със седем световни титли (1990, 1992-96, 1999), като доминира през 90-те години на ХХ век.

На 21 години шотландецът е най-младият световен шампион в историята, като държи и рекорда за най-дълго време под №1 - 9 години. Успехите на Хендри му печелят и прякора Златното момче.

"Развълнуван съм да се завърна и да играя в някои турнири в следващите два сезона. Винаги ми е липсвало напрежението около масата. Сега към мен няма да има очаквания, а просто ще мога да се наслаждавам", каза 51-годишният шотландец.

Хендри има общо 18 титли от "Тройната корона" (7 световни титли, шест "Мастърс" титли и пет пъти UK Championship), като с повече от него е единствено Рони О'Съливан (20). По отношение на ранкинг титлите Хендри има 36, като само О'Съливан е с повече (37).

Дневник