През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. Утре над източната половина от страната ще бъде предимно слънчево, в Югоизточна България и горещо. Около и след обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северен вятър, в Източна България - от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°, в югоизточните райони до 37°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 19°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето ще изгрее в 06:54 часа и ще залезе в 19:56 часа. Продължителност на деня 13:01 часа.

НИМХ