Собственикът на "Левски" Наско Сираков заяви, че дори и при най-лошия развой за клуба, сините ще продължат във футбола с настоящото си търговско дружество. По думите му за "Левски" е жизненоважно да оцелее до Нова година.

"Няма как да стане да вземем лиценз на друг отбор. Приемаме най-лошия вариант несъстоятелност - "Левски" продължава в аматьорския футбол, със същата регистрация и със същите задължения. Когато се върне в професионалния футбол, ще ги погасява. Затова и тирето не стои на дневен ред", каза Сираков пред "Дарик".

Той продължава да е уверен, че "Левски" се се спаси. В момента клубът работи по кампания за продажба на членски карти. "На всички е пределно ясно, че "Левски" трябва да премине през своята Голгота. Със сигурност ще страдаме. Убеден съм, че 99,9% от феновете ни са готови за това нещо. Няма опасност "Левски" да изпадне. Виждам нивото на футбола у нас. "Левски" ще е в шестицата".

"Ще се появят спонсори в "Левски". Трябва да погледнем глобално - всички проблеми в света се струпват и на главата на "Левски". Всяка фирма се е свила и се ослушва накъде ще тръгнат нещата. Ние сме направили уникален пакет от предложения, който започваме да изпращаме до всякакви фирми", продължи Сираков.

"Не вярвам, че широката фенска маса на "Левски" е очаквала, че като дойда аз ще завали "златен дъжд". За съжаление, на този етап не можем да реализираме основния си капитал - футболистите. В световен мащаб има стагнация на трансферите."

Сираков заяви, че напрежението между фенските организации със сигурност ще окаже влияние върху кампаниите, свързани със спасяването на клуба. "За мен е важен всеки един привърженик на "Левски". Огромна част от тези хора са неорганизираните. Всеки, който обича "Левски", е много важен в този тежък за клуба момент. Призовавам феновете да загърбят своите противоречия. В този момент съществуването на любимия им клуб е поставен на карта. Клубът няма нужда от това противопоставяне."

Дневник